Haberler

Paralar çelik kasaya girdi

Paralar çelik kasaya girdi

 

 15 Temmuz’da bir grup asker tarafından yapılan darbe girişimi sonrası çelik kasa satışlarında artış yaşandı. Yıllardır çelik kasa işi yapan Ökkeş Öztaç, bankalarda parası olan vatandaşların kısa süreli yaşadıkları panikle bankadan paralarını çekip, çelik kasaya koymasıyla çelik kasaya olan talebin arttığını belirtti.

15 Temmuz darbe girişimi gecesi birçok vatandaş ATM’lere giderek paralarını çekmeye çalışmış, ATM’den parasının tamamını çekemeyenlerde mesainin başlamasıyla bankadan çekerek yanına almıştı. Bankalardan çektikleri paraları bu kez hırsızlardan korumak isteyen vatandaşlar çelik kasa almak zorunda kalınca çelik kasa satışlarında da artışlar yaşandı. Çelik kasa imalatçısı Ökkeş Öztaç’da, durgun olan çelik kasa satışlarının darbe girişimi sonrası vatandaşların bankadan çektikleri paraları korumak için çelik kasaya yönelmesiyle işlerinde kısa süreliğine bir hareketlilik yaşandığını vurguladı.

“SATIŞLARIN ARTMASINA SEVİNEMEDİK”

15 Temmuz’da darbe girişimi olmasaydı da biz satış yapmasaydık diyen Ökkeş Öztaç şunları söyledi: “Durgun olan çelik kasa satışlarımız 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ister istemez bir hareketlilik yaşandı. Satışlarımızdaki hareketliliğin sebebi malum darbe girişimi sonrası insanlarda bir korku ve endişe oldu. Bankada parası olanlar ilk etapta ATM’lere gitti çekebildiğini oradan çekti daha sonra bir özel bankanın TMSF tarafından işleminin durdurulması halkta kısa süreliğine panik yarattı. Bankadaki parasını garantiye almak isteyenler bankadan çekip çelik kasalara koydu. Tabi parası çok olanların zaten kasası vardı az olanlarda gelip bizlerden küçük para kasaları aldı. Keşke darbe girişimi olmasaydı da biz satış yapamasaydık. Böyle bir olaydan sonra satışlarımızın artması bizi çokta sevindirmedi açıkçası. Rabbim bu ülkeye bir daha böyle olaylar yaşatmasın. Darbe girişiminin üzerinden yaklaşık 20 gün geçti tekrar satışlara baktığımızda eskisi gibi durgun olduğunu söyleyebilirim. Çünkü herkes alacağını aldı kasaya koyacağını da koydu” şeklinde konuştu.